Telefon: +90 (0) 533 841 4380 Språk: English Russian Norwegien
               
View Previous View Next
FAQ
Nord-Kypros:
Hvordan kan man reise til Nord-Kypros?
Anbefalt overnatting?
Hvor lenge kan jeg bli i Nord-Kypros?
Kan jeg ta med meg mine kjæledyr?
Kan jeg kjøre med mitt førerkort fra Storbritannia?
Hvordan er banksystemet i Nord-Kypros?
Kan jeg sende mine personlige eiendeler fra Storbritannia?
Hvordan er skolesystemet på Nord-Kypros?
Hva er det offisielle språket?
Hva er tidsforskjellen med Storbritannia?
Hva slags elektrisk strøm og stikkontakter brukes på Nord-Kypros?
Hvordan er klimaet?
Prosjektet:
Hvor ligger Sweetwater Bay?
Hva er status på byggingen?
Hva er kostnadene for vedlikehold?
Har alle boliger parkeringsmuligheter?
Hvordan er boligene innredet?
Er det en golfbane i nærheten?
Kan dere arrangere en inspeksjon?
Kjop:
Hvordan er kjøpsprosedyren?
Hva er kjøpsplanen?
Hva slags ekstra kjøpskostnader finnes?
Hvor mye bør jeg regne med å måtte betale i advokatutgifter?
Er det trygt å kjøpe i Nord-Kypros?
Hvor ligger Sweetwater Bay?    [Tilbake til toppen]
Sweetwater Bay er omgitt av fantastisk natur ved sjøen øst for Kyrenia, like ved den vakre landsbyen Tatlisu i Nord-Kypros. Hele distriktet er i en utviklingsprosess, med mer og mer underholdning og spisesteder. Området ligger ved to elver og en bortgjemt bukt, stedet er ett av de fineste ved Middelhavet. Den nye kystveien ligger ikke langt fra landsbyen, noe som gir enkel, rask adkomst, men samtidig gir deg privatliv.
Eiendommene på Nord-Kypros tilbyr en rekke overnattingsmuligheter: Bungalows, villaer, hageleiligheter og penthouse, samt mange nye offentlige fasiliteter, inkludert svømmebasseng, spisesteder, rekreasjon og tilgang til en privat strand.
Hva er status på byggingen?    [Tilbake til toppen]
Sweetwater Bay er et ferdig prosjekt og ble klart i 2009. Alle fasiliteter fungerer bra, og området er administrert av et firma kalt Rainbow Management Services: (rms@cyprus.com).
Hva er kostnadene for vedlikehold?    [Tilbake til toppen]
Nåværende vedlikehold koster £60 per leilighet per måned. Kostnader dekker alt vedlikehold av felles og offentlige områder, hager, svømmebasseng, treningssenter, sikkerhet, belysning av fellesarealer osv. Rainbow Management Services, som styrer Nord-Kypros eiendommene, tilbyr i tillegg ekstra service mot ekstra kostnad, for eksempel klesvask og husarbeid, samt en utleieservice for eiere som ønsker å leie ut sine boliger.
Hvordan er kjøpsprosedyren?    [Tilbake til toppen]
Når du har valgt boligtype vil du bli pålagt å betale en reservasjonsavgift på £1,000. Videre bør du utnevne en selvvalgt lokalt ansatt advokat (vi kan anbefale flere) som skal håndtere kontrakten. Du kan gi ham/henne fullmakt hvis du ikke har mulighet til å reise frem og tilbake i denne perioden, og han kan da også søke om kjøpetillatelsen fra innenriksdepartementet og overføring av skjøte. De fleste advokater tar betalt ca. £1000 for denne tjenesten. Overføring av skjøte tar ca. 6 måneder å fullføre.
Hva er kjøpsplanen?    [Tilbake til toppen]
Vi trenger først et reservasjonsdepositum på £1000 GBP, så 50% (minus depositumet på £1000) innen 30 dager og 50% ved utveksling av nøkler.
Hva slags ekstra kjøpskostnader finnes?    [Tilbake til toppen]
Kostnader ved kjøp av bolig i Nord-Kypros.
Nedenfor er et tilnærmet eksempel på de ekstra kostnadene som du kan forvente når du investerer i en eiendom på Nord-Kypros. Tallene er beregnet ved hjelp av en vurderingsverdi på £100,000.
1. Kjøpsskatt på 3%: £ 100,000 x 3% = £ 3000 [Kjøpsskatt er 3% kun ved første kjøp. Etter første kjøp er skatt 6%]. Kjøpsskatt må betales ved overføring av skjøte. Kjøpsskatt er basert på Land Registrys taksering av eiendommen. Taksert verdi er vanligvis vesentlig mindre enn (rundt 60% av marked/salgspris) salgsprisen siden bare murstein, mørtel og størrelsen på tomten er inkludert i beregningen, ikke fast inventar og innredning.
2. Mva (KDV in Turkish) på 5%: £100,000 x 5% = £5,000 (mva må betales ved overlevering av eiendom, sammen med resten av betalingen).
3. Kostnader for elektrisitetsmåler, vannmåler samt kostnader for tilkobling av telefonlinje av Telecommunications Office sammenfatter ca. £280. (Gass(LPG) er på flaske i Nord-Kypros).
4. Kostnader for anskaffelse av kloakk/elektrisk fasiliteter: £1,000.
5. Juridiske utgifter blir vanligvis på ca. £1,000 (saksomkostninger inkluderer vanligvis leting, forberedelse av salgsavtale, søknad for å kjøpe fra ministerrådet og overføring av skjøte på District Lands Office services).
6. Kommuneavgifter: 1% x £3,000 = £30 (1% kommuneskatt på 3% kjøpsskatt).
7. TOTALT £9,770 (9.77% av kjøpsspris eller takst, forutsatt at de to summene er tilsvarende). Klikk her for all informasjon om dette temaet.
Hvor mye bør jeg regne med å måtte betale i advokatutgifter?    [Tilbake til toppen]
Du må utnevne en lokalt ansatt advokat. De mest anerkjente juristene tar betalt rundt £1,000. Vi har en liste over anbefalte advokater du kan se på.
Har alle boliger parkeringsmuligheter?    [Tilbake til toppen]
Villaer og bungalower har en privat parkeringsplass på tomten. Alle leiligheter har minst en parkeringsplass som ligger ved siden av eller svært nær boligene (på en offentlig parkeringsplass).
Hvordan er boligene innredet?    [Tilbake til toppen]
Alle boliger er dekorert med matchende farger, fliser og kjøkken/garderobeenheter, i stil med de tre designstilene som har vært gjennomgående helt fra begynnelsen på Sweetwater Bay: Middelhavet, naturlig og tradisjonell. På dette stadiet, ettersom alle eiendommene er bygget ferdig, er det ikke mulig å endre design.
Er det en golfbane i nærheten?    [Tilbake til toppen]
En 18-hulls golfbane ligger nær landsbyen Esentepe (ca 10 minutters kjøretur fra Sweetwater Bay).
Hvordan kan man reise til Nord-Kypros?    [Tilbake til toppen]
Cyprus Turkish Airlines, (0207 930 4851) flyr fra Stansted, Heathrow, Gatwick og Manchester til Ercan. Flyreiser er også tilgjengelige fra Glasgow på mandager fra mai til oktober. Du kan også kontakte
Turkish Airlines (0207 766 9300)
E-post: : cyprus@flightcabin.com
Cyprus Paradise (020 8343 8888) and Green Island Holidays (020 7637 7338) tilbyr begge rutefly-tilbud til Nord-Kypros.

Som et alternativ finnes det charter og rutefly til Larnaca i Sør-Kypros. Larnaca er omtrent en times kjøretur til Sweetwater Bay (via Pyla-grensen).
Anbefalt overnatting?    [Tilbake til toppen]
Cyprus Turkish Airlines, (0207 930 4851) flyr fra Stansted, Heathrow, Gatwick og Manchester til Ercan. Flyreiser er også tilgjengelige fra Glasgow på mandager fra mai til oktober. Kontakt våre Kypros-ansatte på +90(0)533 841 4380 og vi hjelper deg gjerne med en reservasjon.
Kan dere arrangere en inspeksjon?    [Tilbake til toppen]
Kontakt våre Kypros ansatte på +90(0)533 841 4380 for mer informasjon.
Er det trygt å kjøpe i Nord-Kypros?    [Tilbake til toppen]
Det er trygt å kjøpe i Nord-Kypros forutsatt at rett skjøte gjelder for eiendommen. Det finnes tre forskjellige skjøter for selveie i Nord-Kypros. Før 1974 Tyrkisk (eller utenlandsk) skjøte er den sikreste og beste, men nesten umulig å finne i disse dager.

TRNC Esdeger (Bytte) skjøte. Dette betyr at den tyrkisk-kypriotiske eieren har fått denne tomten i bytte for tilsvarende tomt de eide i sør. Denne type tomt blir stadig vanskeligere å finne, spesielt ved kysten. Alle Sweetwater Bay-boliger ligger på tomter av denne typen..
TRNC TMD skjøte. Dette betyr at ingen bytting har funnet sted, og derfor kan det være kompensasjon som må betales som en del av en framtidig politisk løsning på Kyprosproblemet. De fleste eiendomsprosjekterbygget på TMD tomter.
Sweetwater Bay bygger ikke eiendommer på TMD skjøte tomt.
Hvor lenge kan jeg bli i Nord-Kypros?    [Tilbake til toppen]
Briter og de fleste vesteuropeere får automatisk 3 måneders visum ved ankomst. Du kan videre søke om en forlengelse av opphold eller hvis du har tenkt å bosette deg permanent, søke om oppholdstillatelse.
Kan jeg ta med meg mine kjæledyr?    [Tilbake til toppen]
Ja, forutsatt at kjæledyret har de nødvendige vaksinasjonene dokumentert i sitt kjæledyr-pass, som skal ha blitt ført inn av en veterinær. Deretter tilbringer kjæledyret 4 uker i karantene.
Kan jeg kjøre med mitt førerkort fra Storbritannia?    [Tilbake til toppen]
Du kan kjøre med britisk førerkort i 3 måneder, etter dette må du søke om en permanent TRNC førerkort. All kjøring i Kypros er som i Storbritannia, på venstre side av veien.
Hvordan er banksystemet i Nord-Kypros?    [Tilbake til toppen]
Nord-Kypros tilbyr et svært velfungerende og organisert banksystem med mange banker. Enkelte lokale banker har egne filialer i London og andre har avtaler med store britiske banker. HSBC holder til her i Nord-Kypros. En depositumkonto kan enkelt bli åpnet i Sterling pund eller andre store valutaer, og penger kan bli trukket i utenlandsk valuta eller i tyrkiske lira (YTL), som er den lokale valutaen i Nord-Kypros.
Kan jeg sende mine personlige eiendeler fra Storbritannia?    [Tilbake til toppen]
Det er flere flyttebyråer som gjør dette, vi anbefaler at du sjekker ut forskjellige selskaper og priser på forhånd.
Hvordan er skolesystemet på Nord-Kypros?    [Tilbake til toppen]
Det er mange tospråklige skoler på Nord-Kypros, fra barnehanger til universiteter. Nivået på utdanning er generelt høyt.
Hva er det offisielle språket?    [Tilbake til toppen]
Tyrkisk er det offisielle språket de snakker på Nord-Kypros, men det snakkes også mye engelsk, spesielt i forretningssammenheng.
Hva er tidsforskjellen med Storbritannia?    [Tilbake til toppen]
Nord-Kypros er 2 timer før UK GMT-tid
Hva slags elektrisk strøm og stikkontakter brukes på Nord-Kypros?    [Tilbake til toppen]
Spenningen og stikkontakter er det samme som i Storbritannia (3 pin).
Hvordan er klimaet?    [Tilbake til toppen]
Kypros har lange, varme somre og korte, milde vintre. Øya har 300 soldager årlig og temperaturen er gjerne rundt 30grader om sommeren. Temperaturen i havet blir sjelden under 16grader, selv om vinteren, noe som gjør gir deg muligheten til å svømme i rent og klart vann langt ut på høsten. Sjekk dagens værmelding for Kypros.
Vær
Nyhetsbrev
Følg oss
Follow SWB on Twitter Follow SWB on Facebook Follow SWB on YouTube 
Kontakt oss
Startside  |  Bebyggelsen  |  Nord Kypros  |  Galleri  |  Boliger til salgs  |  Priser  |  Om Oss  |  Kontakt oss  |  Uttalelser  |  Investering & Skatter  |  FAQ  |  Nyheter
Alt materiale som finnes på website bare til informasjon og kan bli endret. Selskapet vil være bundet kun av undertegnet kontrakt og vedlegg. Boligpriser er i GBP.
Copyright © 2010 SweetWater Bay Nord-Kypros Boliger | Web design & Forms by FormLogix Form Builder Email Form